top of page

ET FORENINGSLIV MED PLADS TIL ALLE

Foreningslivet er noget af det fineste, vi har, og netop foreningslivet kan spille en afgørende rolle i forhold til børn og unges trivsel. For den sags skyld i forhold til alle menneskers trivsel.

Det at være sammen om noget, en fælles interesse, gør noget helt særligt ved os mennesker, og i foreningslivet måles vi alene på det bidrag, vi yder til fællesskabet.

Selv er jeg beviset på, at det aldrig er for sent at engagere sig eller kaste sig ud i noget nyt. Godt nok bliver man aldrig banens bedste, når man begynder at spille fodbold som 42-årig eller håndbold som 50-årig, men så må man finde andet at byde ind med. Heldigvis kan jeg lide at organisere, og så er jeg god til at rekruttere dygtige spillere. På den måde har jeg fundet min plads i sammenhængen.

Og det er det, foreningslivet handler om. At der er plads til alle, at man finder ud af, hvad man er god til, at man oplever at have en betydning, og at alle kompetencer anerkendes. Fordi det at kunne noget forskelligt, er en styrke i den store sammenhæng.

Jeg drømmer om, at endnu flere bliver en del af foreningslivet i kommunen, og at vi kan fastholde de unge, som alt for ofte falder fra, når teenagetiden for alvor sætter ind. I virkeligheden på det tidspunkt, hvor de har allermest brug for at være en del af noget, der ikke handler om karakterer og præstationer.

Det forudsætter, at kommunen i tæt samarbejde med foreningerne sikrer, at der er tilstrækkelig kapacitet til alle dem, der gerne vil være med, og at foreningerne har de nødvendige menneskelige ressourcer til at give alle et kvalificeret tilbud.

Børn skal ikke stå på venteliste til sport, når vi ved, at fysisk aktivitet er afgørende ikke kun for mental trivsel og fysisk sundhed, men også for social sammenhængskraft og dannelse.

Flere fælles sportslige arrangementer vil have en positiv effekt på sammenhængskraften, både for at motivere os alle til at dyrke motion og for samle os på tværs. Når Royal Run kan få 79.000 mennesker ud at løbe, er jeg sikker på, at et Gentofteløb vil kunne gøre noget tilsvarende. Og tænk, hvor mange fantastiske steder vi kan komme forbi på den løbetur i lige præcis Gentofte Kommune.

Foreningslivet skaber venskaber for livet på tværs af alder, køn og hvad der ellers typisk opdeler os mennesker. Det har tre af ’mine’ håndboldpiger, Elisabeth K. Andreassen, Fiona Raabye og Louise Stanton, og træner Jens Ejlertsen, lavet denne fine lille film om. 

Skærmbillede 2021-09-29 kl. 10.19.01.png

Hør Elisabeth, Fiona, Louise og Jens fortælle om, at have Christina som holdleder i HIK Håndbold. 

bottom of page