top of page

Next Step, kvinde! Fra skilsmissekaos til overskudsalder

Denne bog handler om det liv, som nogle kvinder vælger at leve, når drømmen om kernefamilien er bristet. Det er ikke en ’sådan gør du’-bog, for der er ingen opskrift på, hvordan du kommer videre, når fundamentet skrider. I stedet er det en ’sådan har jeg gjort, måske kan du lade dig inspirere’-bog, hvor elleve kvinder fortæller, at verden ikke gik i stå, fordi livet for en stund var i kaos, og at det er muligt at genopdage sig selv – som sig selv – i stedet for som den ene halvdel af et par.

Journalist og forfatter Christina Wex binder interviewene sammen med inspirerende, tankevækkende og hudløse klummer.

 

“Det har overrasket mig, at så mange kvinder oplever, at de får et rigere liv, når de bliver skilt,” siger Christina Wex, der selv er blevet skilt én gang, og som i dag lever alene med sine tre børn, selvom hun stadig er gift med ægtemand nummer to.
 

“Det er, som om vi er nødt til at gå på så mange kompromiser i kernefamilien, at vi mister følingen med, hvem vi selv er, og hvad der gør os glade. Når vi så bliver alene, er der, udover smerten ved at sige farvel til kernefamilien, og skulle undvære vores børn en væsentlig del af deres liv, også en form for åbenbaring. Vi oplever, at vi i højere grad tager ansvar for vores egen lykke. Vi åbner os mod verden, fordi vi har brug for at danne nære relationer til andre mennesker, som kan erstatte den kernefamilie, vi har mistet. Og relationer er det, der gør os allermest lykkelige, så jo flere ”nære”, der er, des mere lykkelige føler vi os. Vi er så vant til at tænke på kærligheden mellem to mennesker som målet for vores eksistens, men kærlighed lever i mange forskellige udtryk. Og det skal vi i højere grad være bevidste om i en verden, hvor ‘til døden os skiller’ efterhånden er en sjældenhed. Bogen søger ikke at fortælle, at noget er bedre end noget andet – men at en anden livsform kan gøre os lige så lykkelige som kernefamilien.”
 

Hvis du overvejer at blive skilt, eller allerede er i gang med processen, vil du uden tvivl kunne spejle dig i denne bogs kvinder. Du vil nemlig møde kvinder, der med stor ærlighed fortæller om deres personlige proces fra skilsmissekaos til en overskudsalder fyldt med muligheder og nye måder at indrette sig på. I bogen medvirker følgende kvinder: skuespiller Laura Drasbæk, sangerinde Marie Carmen Koppel, konstitueret dommer Hanne Kirk Deichmann, konsulent Annette Wandel, skuespiller Helene Egelund, læge Jannie Hjerpe, fysioterapeut Kirsten Gravild Pedersen, projektleder Charlotte Allentoft Bøie, uddannelsesvejleder Lene Kildegaard, direktør og forfatter Pouline Middleton og forfatter og journalist Gitte Jørgensen.

0x500.png

Presse:


Christina fortæller om bogen
Interview på bogmessen med Lene Johansen
Kronik i Berlingske
Debat i information


 

Podcast "Under overfladen" med Frederikke Strand om livet efter skilsmissen, hør den her. 

bottom of page